Der er penge i skat

09-07-2014

Økonomirådgivningen finder mange penge hos skat, som beboerne har til gode.
 
Økonomirådgivningen har nu været i gang i snart 1 år, og rådgivningen møder mange forskellige problemstillinger. Det er dog især påfaldende, hvor mange beboere som har penge til gode hos skat. Hos de fleste drejer det sig om flere tusinde kroner, og en enkelt har fået over 120.000 kr. tilbage.
 
Morten Nielsen fra Økonomirådgivningen fortæller, at det særligt er fradraget på befordring og børnebidrag, der kan snyde, og derfor er det så vigtigt, at man tjekker, om alle tallene i ens skattemappe passer. Det har rådgivningen hjulet mange beboere med, og det er der kommet rigtig mange penge ud af.
 
John Hansen fra Skælskær er en af de beboere, der har modtaget rådgivning: ”Jeg har været meget glad for den rådgivning, som jeg har fået, og det har hjulpet mig rigtig meget. Jeg var ikke opmærksom på at få trukket alt fra i forhold til kørsel og udnyttede ikke mit fradrag optimalt. Det hjalp Morten mig med, og sammen med nogle feriepenge, som jeg ikke vidste, at jeg kunne hæve, har jeg fået over 20.000 kr. ud af mit møde med Økonomirådgivningen. Det har givet overblik og gjort, at jeg bedre kan få økonomien til at slå til, og det har givet mig lidt ro i sindet”.
 
Det kan altså dreje sig om rigtig mange penge, og da der er en forældelsesfrist på 3 år hos skat, bør man jævnligt tjekke, at tallene står rigtigt. Det gælder også, selvom der måske ikke er sket større ændringer i ens liv. For skat modtager ikke automatisk alle oplysninger, selvom man fx tidligere år har tastet sit kørselsfradrag ind.
 
Man kan altid kontakte rådgivningen for et uforpligtende møde på tlf. 23 44 00 52 eller raadgivning@sekstanten.net