NĂ„r livet vender – John kom pĂ„ rette vej igen

27-10-2017

Sygdom vendte helt op og ned på John Hansens liv og satte ham i en økonomisk situation, der var svær at overskue. John tog derfor kontakt til Økonomirådgivningen, der er et gratis tilbud til alle beboere fra fem boligorganisationer i Slagelse, Korsør og Skælskør.

To blodpropper ændrede livet for John Hansen fra Skælskør, der mistede sit job som socialpædagog og samtidig måtte sælge sit hus med et stort tab. ”Det var helt uoverskueligt med denne pludselige, store gæld”, fortæller John.

Gældssanering

”Jeg var fuldstændig i vildrede med min økonomi. Jeg havde tabt 450.000 kr. på mit hus, som jeg blev nødt til at sælge, da jeg blev syg, så det var egentlig ikke så svært at tage kontakt til Økonområdgivningen, for der var nødt til at ske noget”, fortæller John Hansen. Ved de første møder med Økonomirådgivningen blev hele Johns økonomi gennemgået, og det resulterede i, at han fik 20.000 kr. tilbage i SKAT.  John fik overblikket over sin økonomi tilbage, og Økonomirådgivningen hjalp ham med at skifte bank og søge gældssanering. ”Banken pressede meget på, og det var en stor hjælp at have Jakob Holmgaard Larsen (økonomirådgiver red.) med som bisidder. Jeg ville aldrig selv have haft energien eller viden til det bankskifte midt i alt det økonomiske rod”. I forbindelse med gældssaneringen tog Jakob også med i skifteretten. ”Det er guld værd at have en med, der ved noget  om økonomi, og som kan lytte med og stille ekstra spørgsmål”, fortæller en glad John. ”Jeg opfyldte alle kravene til en gældssanering og fik den hurtigt, og når jeg om to år bliver folkepensionist, er jeg gældfri”.

Støtte og hjælp

Selvom John savner sit hus, er han glad for at bo på Parkvej i Skælskør. Han har fået stor hjælp af familien, men det har alligevel været rart at få noget professionelt hjælp til økonomien. ”Det bedste har været trygheden og at have en hjælpende hånd i ryggen – jeg kunne altid ringe til Økonomirådgivningen. Det har været en meget positiv oplevelse, både menneskeligt og praktisk”. John styrer nu selv budget, netbank og e-boks som før, og økonomien hænger godt sammen. ”Jeg har flere penge til mig selv, end jeg havde regnet med, og det var en enorm lettelse at få det overblik, som budgettet gav. Samtidig fik jeg en masse små, gode råd undervejs, som også har været med til at forbedre min økonomi. Overblikket gjorde mig rolig og tryg ved, at det hele nok skulle gå – og det gjorde det jo også”. John råder alle til at tage kontakt til Økonomirådgivningen og ikke lade stå til, og han fortæller afsluttende, at rådgivningen har været med til at give ham en stor frihed, da økonomien ikke længere tynger og styrer hans liv. ”Det har været benhårdt, men det har hjulpet mig til at overleve”.