Styr pÄ Þkonomien

07-03-2018

 

Samarbejde vil sende de unge godt på vej

Danske Bank og Økonomirådgivningen har indledt et samarbejde for at styrke unges økonomikompetencer og få dem godt fra start med deres økonomi. I samarbejdet er der et fælles ønske om at være med til at nedbringe antallet af unge, der får gæld.

Der er mange ting at holde styr på, når man fx lige er flyttet hjemmefra, og de unge kan have nogle helt særlige udfordringer i forhold til deres økonomi. Det er nemt at havne i gældsproblemer, som kan have langvarige konsekvenser for de unge og deres liv og trivsel. Dårlig økonomi påvirker de unge meget og betyder ikke kun, at de sover dårligere om natten og ikke får noget ordentlig at spise. De unge med gældsproblemer oplever blandt andet også, at deres helbred er dårligere end unge uden gældsproblemer.

Gratis uddannelsesforløb med værdi

Danske Bank og Økonomirådgivningen har sammensat et uddannelsesforløb, der styrker de unges viden om økonomi og lærer dem at holde styr på pengene, så der er råd til det hele. Forløbet strækker sig over 3 gange, hvor der ikke er tørre tal, men en masse viden og praktiske eksempler på programmet. Fokus vil være på emner som indtægter, udgifter, lån, gæld, SKAT, budget, Betalingsservice mm i en form, hvor alle kan være med, og de unge vil få en solid ballast for en sund og afbalanceret økonomi.

Der er nok at holde styr på og mange nemme løsninger, som i situationen kan virke som den bedste udvej, men som på sigt kan føre til en gældsspiral, der kan have negative konsekvenser langt ind i voksenlivet. Med uddannelsesforløbet vil de unge blive klædt godt på i forhold til deres økonomi og til at tage de mest fornuftige valg på et oplyst grundlag.

Baggrunden for samarbejdet udspringer af et fælles formål om at give de unge en god økonomisk forståelse og dermed et godt afsæt til en sund økonomi.

Praktisk

Styr på Økonomien er et gratis tilbud til alle unge, der bor hos BoligKorsør, FOB, Skælskør Boligselskab, Slagelse almennyttige Boligselskab, Slagelse Boligselskab.

Tid: Torsdag den 5. april, torsdag den 19. april og torsdag den 3. maj kl. 16:30-18. Vi afslutter med lidt mad.

Sted: Studiebolighuset, Ingemannsvej 35, 4200 Slagelse                    

Tilmelding kan ske på tlf. 23 44 00 52 eller Kontakt@okonomirad.dk

Der er begrænset antal pladser, og det er først til mølle.

Se invitation her